top of page
Brystkræft Bevidsthed Cupcakes

Det føles rigtigt

Jeg vil gerne sætte et aftryk, gøre en forskel, spille en meningsfuld rolle og være noget for nogen, både de nære og for nogen jeg endnu ikke har mødt.

For mig er det vigtigt at støtte op, hvor jeg kan se, høre og mærke, at min indsats gør en forskel og det gør den særligt i forhold til sundhed - mental som fysisk.

 

Måske du vil lade dig inspirere af mine donationer? Måske du selv har andre hjertebørn, som du vil fortælle om ... Jeg er altid klar på at lytte og lære nyt ... og jeg tror på fællesskaber!

Frederikke smal_edited.jpg

Min datter Frederikke

Sygdom, afmagt & sorg er ubalancer, der også frigiver stresshormoner både for den involverede og de pårørende.

Her ser du et billede af min ældste datter efter hendes første kemobehandling ... Før behandlingens start, blot 21 år gammel, blev hun vurderet til blot at have få dage tilbage at leve i. Efter denne behandling var der heldigvis ændringer at spore selvom hun endnu skulle mange behandlinger, indlæggelser, stråler og operationer igennem. 

 

Da hun det følgende år blev erklæret kræftfri, blev jeg selv ramt af en overbelastning, der viste sig som en uendelig træthed, Lene Marie 

Kræftens Bekæmpelse

Stress er listetyven, der kommer snigende, invaderer dit liv og som har en gennemgribende indflydelse i ALT, hvad der sker i dine tanker, med dine følelser og i din krop ... Kræft optræder med præcis samme adfærd, dog ellers fuldstændig uden sammenligning!

Min datters sygdom var sen om at blive opdaget, så da mysteriet blev opklaret hed diagnosen stadie 4, hvilket ikke giver lang tid tilbage at leve i uden en massiv kemisk indsats - Dét var uden sammenligning selvfølgelig, det ultimativt værste scenarie en forældre kan forestille sig. Derfor laver jeg jævnligt indsamlinger til Kræftens bekæmpelse. Jeg ser for mig, hvordan pengene støtter op om mere forskning til bedre og mindre skadelige behandlingsformer.
 
Hvis ikke min indsamling er aktiv, så spørg mig endelig om næste indsamling ... og har du et større beløb til formålet, så laver jeg altid gerne en særindsamling!

Lene skygge_edited.jpg

Som bloddonor er du med til at sikre, at der er blod til patienterne på de danske hospitaler. Du redder liv!

Det var faktisk før hendes sygdom, at min ældste datter opfordrede mig til at blive bloddonor. I slutningen af hendes kemobehandlinger fik hun ved et tilfælde besked om, at hun ikke ville kunne være donor mere og det knuste hende fuldstændig ... men jeg kan og selvom jeg hader nåle er det mig endnu mere magtpåliggende at tage på hospitalet en gang i kvartalet og afgive mit blod, så længe jeg må, Lene Marie

Mig selv

Bloddonor

Jeg har aldrig været særlig vild med nåle, men ok, hvem er det?

Som ung fik jeg tit kommentarer á la "Nå, men du ser jo frisk ud" umiddelbart før jeg drattede ned af stolen og alt ende i et virvar af blod og slanger og en virkelig tam stemning efterfølgende. Som førstegangsgravid måtte jeg besøge fødselsgangen 4 gange, før jeg kunne gå ind på en stue uden det hele snurrede i mit hoved ...
 
I dag er jeg coach og ved at det tager et større "JA" end "NEJ" for mig at overvinde mine mentale forhindringer, så jeg holder fokus på den forskel mit blod kan gøre ... og iøvrigt har jeg åbenbart én af de mere sjældne blodtyper og kunne derfor godt ønske at flere mennesker, havde viljen til at mærke betydningen ... og redde liv!

momse.jpg

Min mor Alice

Ingen af os ved, hvad morgendagen bringer ... det vidste jeg heller ikke, da jeg den 28. januar 2021 låste mig ind hos min mor, som ikke havde svaret morgentelefonen. 

Jeg kunne ikke genoplive hende og var dybt frustreret, vred, ked, men også  taknemmelig og samtidig i vildrede over, at min datter fortsat var i kræftforløb og min mor aldrig ville kende afslutningen.

Da hun lå i kapellet pænt klædt på, var hun ikke længere min mor, men en krop, der havde båret hendes sjæl. 

At være organdonor gav pludselig endnu mere mening, for jeg kan ikke tage noget med mig, når jeg dør, så hvorfor ikke lade andre få gavn af den sundhed, der er tilbage? 

Organdonor

Du behøver langt fra at være enig, men jeg synes det er værdigt og værdifuldt at tage stilling, både for dig selv, men i særdeleshed også for dine pårørende.

Alle i min familie har besluttet, om de vil lade andre modtage deres organer, skulle ulykken være ude og dét er jeg stolt af. Livet har jeg lært mig, at alt kan slutte på et splitsekund og hvis dét er meningen, har vores nærmeste nok at tænke på, beslutte, sørge over osv. 

Når du skaber orden i livet, både i dine ønsker for din afgang, dine ting, papirer osv.

Så har du skabt rum for, at dine nærmeste kan være med deres følelser og minder og det er den ultimative gave, du kan give dem, selv efter du er videre. 

bottom of page