top of page

Sammen skaber vi de indsigter, der hjælper dig fra stress til balance og til en hverdag med indre ro, energi og glæde. 

3 MÅNEDERS PERSONLIGT

STRESSHÅNDTERINGSFORLØB

"EN NY BEGYNDELSE"

En ny begyndelse

Lær at forstå dig selv og dine mønstre med et individuelt 1:1 online forløb over de kommende ca. 3 måneder. Det er skabt til dig, som føler dig stresset i krop, sind og tanker og som har måttet erkende, at du:

 

1. ikke selv kan skabe den forvandling, du ønsker dig allermest og, eller 

2. ikke selv kan gøre det så hurtigt, som du har brug for ift. at få hverdagen til at hænge sammen

Du vil blive taget med på en rejse fra stress til balance og jeg hjælper dig således med at forstå stressens væsen, afhjælpe symptomer som uro, tankemylder, trykken for brystet, glemsomhed, let til tårer osv. samt forebygge stress med en bæredygtig fremadrettet strategi alt afhængigt af din aktuelle situation.  

Forståelse

Det er væsentligt at du får en grundlæggende forståelse for stressens indflydelse på din hjerne, krop og sindsstemning - det giver dig roen og troen tilbage. 

1

Redskaber

Du får to slags redskaber - De evidensbaserede samt de individuelt skræddersyede. Begge møder dig i din hverdag, sådan at din rejse bliver fuldendt. 

2

Strategier

Når du én gang har været ramt af stress, ligger der en højere risiko for, at det vil ske igen. Derfor skal du have solide indsigter og forebyggende strategier. 

3

Tusind tak Lene Marie Faber

”Jeg er blevet guidet i et roligt tempo til at forstå, hvad det er i mig, der får mig til at stresse. Jeg har fået en god forståelse for, hvad jeg kan og skal gøre for at bryde dette. Den forståelse er jeg selv kommet til med Lene's hjælp. Hun har ikke bare fulgt en fast slagplan, men har gjort plads til mig, mine behov og spørgsmål. Jeg har fået et "anti-stress kørekort" - nu skal jeg praktisere det og blive rigtig god til at bruge det, så jeg oplever færre og færre situationer, som kan tangere stress og jeg er allerede rigtig godt på vej. Jeg er gået fra at være vild bange for at skulle stoppe forløbet. Angst for at skulle slippe Lene og stå på egne ben, til nu at føle mig total rustet til selv at tage vare på mig selv og bruge de redskaber, hun har lært mig”

Susi Manuela, Biolog & Lektor

FSTB-modellen 

TM

"En ny begyndelse" bygger på FSTB-modellen, hvor hver af de tre grundelementer overlapper og supplerer hinanden forløbet igennem.

 

Hver af disse indeholder evidensbaseret sundhedsfremme, metoder, virkemidler, modeller, refleksionsøvelser osv. suppleret med skræddersyede tiltag for et individuelt fuldendt resultat. 

Vi vil bl.a. arbejde med krop, tanker, personlighed, standarder, selvværd, forandringsprocesser, intentioner, strategier og visioner. 

Metodevalget inkluderer bl.a. tilgange fra den metakognitive tankegang, fra mindfulnessens verden, virkemidler fra NLP'en, indsigter om personligt lederskab, breathwork, retorik samt relationsarbejde og selvværdsøvelser. 

Forståelse

Strategier

Redskaber

FSTB-modellen 

TM

11062b_6dc60e6112814f8fb3da8a43b2a98ae8~

Karina Jensen

Sygeplejerske

Det har virkelig været det rigtige skub til at få mig ud af den sortseer verden jeg var endt i. Jeg har i dag fået mit overskud og energi igen, og tilmed fået mod til nye udfordringer.

 

Den ting der har haft størst betydning for mig: de guldkorn du altid kommer frem med, f.eks. at man hver dag gør tingene, så godt man kan. Det har også været fantastisk, at vi kunne tale over telefonen, både pga. din fleksibilitet, men selvfølgelig også fordi du bor på Sjælland.

 

Da jeg gik hjem fra arbejde i weekenden efter at have haft en dårlig patient, var det med en helt anden følelse, at jeg havde gjort det, så godt jeg kunne, og ikke den sædvanlige følelse af ikke at slå og til og kunne havde ydet mere! Så jeg har fået et andet livssyn.

 

Der var ikke noget ved forløbet, jeg kunnet have tænkt mig anderledes. 

Hér er rejsen

Nu du sidder og læser med på siden her, ved jeg, at noget i dit liv, i din krop, dine tanker, din adfærd, dine relationer eller dine livsområder ikke er, som du ønsker dem.

 

Det betyder, at du allerede er startet på en rejse ... kortere eller længere, med større eller mindre personlige konsekvenser, hurtigere eller langsommere alt afhængigt af din tilgang til din aktuelle stresssituation. 

Det du med fordel kan gøre lige nu, for at sikre dig ro på dit nervesystem - krop, tanker og adfærd igen, er at se om du kan genkende bare ét af nedenstående statements: 

Måske har du det sådan:

at du kan ikke rigtig genkende dig selv. Du har ændret adfærd og opfører dig ikke, som du plejer eller har lyst at opfatte dig  selv. 

at dine tanker løber af med dig og du bliver tit meget emotionel, fx. grådlabil, vred, frustreret osv. hvilket hurtigt kan gå ud over andre. 

at du har det ikke godt med at være social, det dræner dig og du synes i øvrigt, at andre er irriterende, når de forsøger sig med humor. 

at du føler dig udkørt og har svært ved at komme i gang med selv mindre opgaver. Du laver overspringshandlinger og prøver at dække over din manglende dedikation. 

at du bøvler med søvnen. Du har svært ved at falde i søvn, vågner om natten for at vende dig rundt i sengen eller du vågner alt for tidligt og kan ikke falde i søvn igen ... før du skal op!

at du ikke længere kan vurdere, beslutte ... ofte heller ikke huske selv helt basale ting. Det gør dig utilpas og bange for at fejle og for at din hjerne har taget varig skade. 

at du ofte har svært ved at trække vejret helt ind. Det trykker og strammer og du kan sågar opleve en hårdtslående hjertebanken (måske har også du prøvet den famøse ambulancetur, uden efterfølgende afklarende besked at falde til ro på?)

Efter de 3 måneder:

Du har fået en god indre ro. Du kan hurtigt mærke, hvis du er ved at smutte på afveje og har metoder til at afvæbne uønskede eller uheldige situationer.

Du har fået redskaber, der hjælper dig med at mestre dine tanker og oplever, hvordan du dermed formår at bevare en indre ro og opleve tilfredshed.

Du har lært at mærke dine grænser og dermed acceptere og regulere efter dine ressourcer uden dårlig samvittighed.

Du lærer i første omgang, hvad der foregår i din krop, hvorfor det sker samt hvilke strategier du med fordel kan bruge, når du overvældes og mister modet og overblikket. 

Din søvn er reguleret af flere parametre. Vi gennemgår dem og finder din vej til at genetablere en tryg, rar og rolig søvn. Der kan nære dig og give dig en grundlæggende god energi tilbage. 

Din hjerne kan tage skade, hvis du "spænder buen" for hårdt over en længere periode, men som oftest har den og du blot brug for nogle metoder til at iscenesætte dit hverdagsliv, førend alt igen er godt.

Du skal ALTID tage stress alvorligt, for den kan have fatale følger. Langt størstedelen af alle udfald med vejrtrækning/voldsomme hjerteslag, har dog en udramatisk bevægegrund. Jeg tager dig igennem alt hvad du behøver til for at forstå og balancere igen. 

Min metode virker på den måde at vi taler ind i de udfordringer, du står med lige nu, sådan at de hver og én får en kærlig behandling ift. at forstå, håndtere, forebygge og finde ro på din vej i livet ... nu og fremover. 

Symptom-typer

Det kan være rigtig svært at tale med andre om sin stresstilstand. Dels fordi vi ikke er ens og ikke stresses af de samme situationer, men også fordi variationen af symptomer er rigtig stor og fordi hver enkelt symptom har en bred variant af underliggende årsager i sig.

 

Herunder har jeg listet de mest gængse stresssymptomer i typer. Det siger imidlertid intet om alvoren af de enkelte, men kan måske give dig en idé om omfanget af din tilstand samt variationen du reagerer på i hverdagen. 

Fysiske

Hovedpine

Trykken for brystet og åndenød

Kort vejrtrækning

Hjertebanken

Dårlig lugt og øget svedproduktion

Maveproblener (rumlen, diarré)

Kvalme og svimmelhed

Kolde hænder og fødder

Tissetrang

Tørhed i munden

Rysten og tics

Manglende appetit

Vægtændringer

Infektioner, allergier og eksemer

Forværring af kronisk sygdom

Uforklarlige smerter

Psykiske

Træt og udmattet 

Afmægtig

Modløs

Rastløs

Urolig indeni

Ugidelig og umotiveret

Trist

Grådlabil

Ubeslutsom

Glemsom

Ufokuseret

Irritabel

Kort for hovedet

Angst og bekymret

Manglende humoristisk sans

Manglende sexlyst

Adfærdsmæssige 

Søvnproblemer

Indadvendthed

Ulyst til at være social 

Fravær i kommunikationen

Mistillid

Ensomhed

Vrede og afmagt

Lav selvfølelse

Manglende energi

Ubeslutsomhed

Tankespind

Aggressivitet

Øget brug af stimulanser

Tvivl og frygt

Nedsat præstationsevne

Drypvist sygefravær

"Genganger" eller "Førstegangsramt"

Har du tidligere været stressramt, er du måske ved nærmere gennemgang af symptomerne ikke længere i tvivl om, at det er tid til at gøre op med din fortids slidte mønstre og strategier?

 

... men er du "førstegangs stressramt" er du måske usikker på din aktuelle situation? Er det du mærker, også noget, du virkelig skal tage alvorligt? Er du overhovedet stresset?

Hvis det er tilfældet, vil mit råd til dig være, at tage stresstesten. Den er med sin farveindikation god til at gøre det abstrakte fuldstændig konkret og handlebart ... og ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig.  

Når jeg ser tilbage på 00'erne, hvor min hverdag og verden sejlede, husker jeg det bestemt, som en tid, jeg helst havde revet ud af kalenderen, alligevel er jeg ikke et sekund i tvivl ... jeg havde brug for mit stresskollaps!

Udfra devisen "Sammenbrud før gennembrud" var stress dét "wake up call" , der ændrede mine tankemønstre og min måde at agerer på. Det drejede også min levevej over på den passion, jeg i dag er lykkelig over at kunne kalde mit arbejdsliv. 

 

Jeg lærte SÅ meget mere og jeg vil hjælpe dig til at se, at også du kan bruge din aktuelle stress til noget vanvittig konstruktivt og livsforandrende ... når du er klar.

lene gammelt_edited.jpg
Hjem skrivebord

Test dig selv

Test dig selv, find dit udgangspunkt og mød dig selv med en ny forståelse.

 

  1. Er du kun netop ramt af stress, kan du givet vis selv skabe de rette ændringer med en målrettet, kærlig og konsekvent indsats. 

  2. Har du været stresset mere end et par måneder tyder noget på, at du ikke selv har indsigterne eller energien til at genskabe en sund balance. 

Lene har været en stor hjælp i mit stressforløb. Jeg var presset på flere fronter i livet og en dag væltede det hele. Jeg fik lunhurtigt en konsultationssamtale og blev oprettet i systemet, sådan at jeg altid kunne ringe akut.

 

Nu er mit forløb afsluttet og jeg har virkelig følt mig tryg og sikker i Lene's hænder. Når man står i sådan en situation, hvor kroppen har sagt stop, er det uhyre vigtigt at kunne få hjælp på meget kort tid. Det har været enormt befriende, at Lene har været så super fleksibel, når jeg har været helt ude på kanten, har hun altid haft tid til at få mig på rette vej igen.

 

Lene, hendes metode og selve forløbet har virkelig været lærerigt og trygt og kan varmt anbefales. Det har været noget af et år, endnu engang mange tak for hjælpen og støtten i det her år, Lene. 

De bedste hilsner fra Martin Sørensen

Billede af James Kovin

Vi kommer hele vejen rundt

Det kan måske virke overvældende, men er faktisk lidt som perler på en snor ... kædet fint sammen, med plads til hver enkelt på en fin og ret simpel (og logisk) måde.

 

Jeg "har dig" og fører dig igennem forløbet med lethed, som jeg har gjort i +10 år med ligesindede mere eller mindre stress, angst eller depressionsramte medmennesker. Samtlige elementer vil afstemmes din person, dit tempo og dine ønsker samt behov - Det er blot at ønske hjælpen og anmode om en indledende samtale for at se, om vi er et godt match for denne usammenlignelige rejse. Jeg tør godt love dig, at du kommer til at se tilbage på den med stor stolthed samt en god følelse af indre ro og af at kende dig selv endnu bedre efterfølgende. 

Personlighed

Tanker

Krop

Standarder

Intentioner

Strategier

Vision

Udvikling

Selvværd

Nutid

Fremtid

FSTB-strukturen

TM

Dit 3 måneders personlige stresshåndteringsforløb kan også tage form som vist herunder, for udover at vi snakker ind i ovenstående elementer, så lander vi også indsigter, der muliggør at du ikke blot støttes og styrkes i at flytte dig fra stress til balance for perioden, men også at du fremadrettet kan skabe dig en bære- og væredygtig livsstil. 

Billede af Xan Griffin
Egenomsorg
Kvinde Stretching
Sundhed
Familie på digital tablet
Familie
At tage sig af en potteblomst
Fritid
roadtripping
Økonomi
brainstorming
Arbejdsliv
Billede af Jared Rice
Bolig
Par med skateboards
Parforhold

De praktisk detaljer

Glæd dig over muligheden for at lære dig selv at kende på en ny måde. Forløbet tager dig rundt i alle afkroge af dit liv og skaber ro og retning. Får jeg ikke svaret på alle dine spørgsmål, så besøg siden FAQ, som besvarer tidligere kunders tanker. 

Form:

3 måneders personligt online samtaleforløb via telefon eller computerforbindelse. Vi har 7 samtaler i kalenderen over perioden. Vi taler sammen, til vi er færdige med at tale, så ikke noget stopur hér - det skal føles godt og trygt, så der er plads til at åbne op.

Support:

Akut-kald i tidsrummet kl. 7-19, hvis der opstår en situation, du har svært ved at håndtere. Du har et ubegrænset antal kald, så længe du er i forløb. Vi håndterer din situation på stedet, så du er hurtigt videre med en god balance.

 

Sms-service døgnets 24 timer, jeg svarer hurtigst muligt. 

Email har du også adgang til 24 timer i døgnet og kan være god, hvis du har behov for at "læsse noget af" eller spørge ind til en helt specifik situation. Jeg svarer indenfor et døgn.

Levering:

Forud for dit forløb, har vi altid en afklarende samtale. Den koster ikke noget, men afklarer om vi er det bedste match samt om jeg kan hjælpe dig på din rejse. 

Online Course Launch Mockup Instagram Post.png

​Dernæst får du tilsendt nogle praktiske informationer samt et spørgeskema ift. dit fokus og ønske med forløbet. Der bliver bl.a. spurgt ind til også dine symptomer, så jeg kan være bedst muligt forberedt på vores første samtale. Slutteligt laver vi et statusbillede, som vi senere i forløbet tager udgangspunkt i, således at du til slut kan se din forvandling (før & efter billede).

 

Under forløbet får du 3 workbooks med bl.a. tjeklister, gameplan, et analyseværktøj, metoder, opsummering af din stressforståelse samt redskabsanvendelse, guides, planner m.m.  

Alt afhængigt af din situation tager vi fat i relevante modeller eller andre virkemidler, tit tegner vi eller jeg, så du får din viden integreret og har noget at arbejde med mellem samtalerne. Du får lektier for fra gang til gang - ikke noget du ikke har lyst at handle på, da de alle handler om at etablere gode, selvkærlige vaner mens vi er sammen. 

Din investering (privatpersoner):

for fulde 3 måneder med mig, som din mentor er kr. 10.000,- alt inklusive. 

(Firmaer faktureres via e-conomics og har en anden ordning)

Det brækkede ben ...

Det er ikke nødvendigvis svært at gå fra stress til balance, ligesom det heller ikke behøver at være svært at få et brækket ben til at hele. Det, der er skelsættende, er dog naturligvis, at du får den rette hjælp, hurtigst muligt.

 

Enkelte kan, men overvejende mange tror, de selv kan løse stress-gåden ved fx. at læse en bog, få en 3 måneders sygemelding, snakke med en tidligere stressramt veninde, gå en tur i skoven osv. 

Sandheden er dog formodentlig, at du aldrig SELV ville prøve at behandle et brækket ben, ville du?

Du ville altid gå til en fagperson for at få kvalificeret hjælp, hvis du brækkede benet. Hvorfor er det mere sjældent tilfældet, når vi taler stress? Et ben kunne gro forkert sammen, men det kan din hjerne også. Stress kan give varige mén ... og skal vi kigge på tal, er stress i omkring 1.400 årlige tilfælde den direkte årsag til dødsfald. Det er vanvittig skræmmende, men også dybt beklageligt, hvis nu det kunne være gået anderledes med en anden hjælp. 

Lad mig hjælpe dig på vej! 

 

Måske bør jeg lige først slå fast, at det altså ikke handler om, at jeg vil søge at lokke dig i et forløb hos mig. Det vil jeg ikke! Jeg kun et begrænset antal pladser, hvorfor jeg kun arbejder med de, der er det bedste match.

Hvorfor hjælper jeg så? Det gør jeg, fordi jeg selv engang har stået i den sårbare situation, at jeg havde brug for hjælp, men der ikke rigtig var nogen klar vej. Det var noget af det mest frustrerende og ledte mig hen mod en depression, hvor håbet svandt ind til en følelse af "hvordan skal jeg dog klare mig". Det ønsker jeg ikke for nogen.

 

Jeg kan nemt guide dig i den rigtige retning og jeg er meget ærlig med om jeg vurderer, at en psykolog, psykiater, læge eller noget måske mere alternativt, kunne være interessant for dig. Du er under alle omstændigheder altid velkommen til at spørge mig til råds ... det koster gratis!

 

Kærligst Lene Marie  

Rolig kvinde
Kvinder Holding Hands
Kommer snart
Billede af Sincerely Media
Kommer snart

Stresscoaching, personligt 1:1

Stresscoaching, gruppeforløb

Kunsten at stresse

Stresscoaching, mini-forløb

Er jeg stresset?
bottom of page