top of page
stressede kvinde

Stress

Stress er en genistreg, et sprog, et sundhedstegn!​ 

... og det betyder, at DU, når du er mødt af stress, fungerer fuldstændig perfekt. Det er selvfølgelig en temmelig provokerende udmelding, hvis du lige nu sidder med tårer i øjenkrogen og ryster på hænderne, med kun en halv nats søvn "på kontoen". Ikke desto mindre er det sandt.

​​

Hvis du er mødt af stress, betyder det, at dit biologiske system er overbelastet. Det betyder også, at det er lykkedes dig (over tid) at skabe en hverdag, hvor du dag for dag kører "lidt hurtigere på motorvejen" end hvad godt er. Du er stille og roligt blevet "fartblind". Dét er farligt på sigt og det SKAL kroppen reagere på! 

Smilende modne kvinde med grå hår

Margit

Personlig assistent

Under min første samtale med Lene forstod jeg pludselig, hvorfor netop jeg kunne gøre brug af samtaler.

 

Hun var rigtig god til at forklare mig, at det var ment som en hjælp til selvhjælp. Så jeg har hele tiden følt mig tryg og har kunne sige ting, jeg ikke har haft mod til at fortælle andre.

 

Jeg havde fra starten ikke noget specifikt mål, ift. hvor jeg skulle ende, men jeg har lært mig selv meget bedre at kende og jeg kan bruge de værktøjer, jeg har tilegnet mig, så det er super fedt!

 

Jeg vil helt klart anbefale andre at få en snak, selvom de er i tvivlende. Jeg ved, at hvis jeg selv skulle komme i en situation, hvor jeg har brug for et spark bagi eller hænger lidt med næbet, så ville jeg ikke tøve igen, for jeg har helt klart fået det bedre med mig selv.

Du og din krop er et makkerpar!

​Kroppen har et sprog udløst af en række forskellige hormoner. Når du gør noget dejligt for dig selv, fx. giver nogen et knus, oplever du en skøn følelse før, under og efter - Kroppen belønner knus med lykkehormoner. Det samme gør sig gældende, når du gør noget ubehageligt for dig selv, fx. siger ja på en nej-følelse - Her siger kroppen modsatrettet fra før, under og efter med stresshormoner.

​​

Når du er rigtig dygtig til at gøre ting, der egentlig giver dig ubehag, prøver "din makker" at få dig i tale. Først er det måske et prik på skulderen og en stille hvisken, siden, hvis du overhører dette, skiftes der til en højere og mere bestemt udtryksform.

​​

Når stressen har indfundet sig, som en mere permanent del af din hverdag, vil du mærke et stadigt mere insisterende og tit meget angstprovokerende, voldsomt og særdeles afmægtigt udtryk - kroppen råber nu i megafon - DU ER FARTBLIND, PAS PÅ! Dette er præcis hensigten for at få dig til at stoppe op, vågne op, erkende samt ændre kurs ...

Hvem møder stress?

Professionelt har jeg gennem mere end 10 år, hjulpet stressramte genvinde deres balance. Jeg har bemærket nogle karaktertræk, som synes at være fælles for de, jeg har hjulpet og når jeg nævner dette, er det selvfølgelig ikke for, at du kan putte dig selv ned i en kasse.

​​​

Det er for at give dig, der er mødt af stress, en forståelse for, at dine mønstre kan tage overhånd og rykke SÅ stærkt i dig, at du helt glemmer essencen af dig selv i situationen:

​​

  • Stor ansvarsfølelse

  • Stor faglig stolthed

  • Stort engagement

  • Stor medmenneskelig omsorg

  • Stor tendens til perfektion

  • Stort behov for kontrol

  • Stort ønske om at please m.fl.​

Når én (eller flere) af disse træk tager over, kan du glemme dine egne behov og ønsker, mens du løber efter overbevisningerne om, hvordan du bør være i livet og dét resulterer meget nemt i stress.

​​

Når alt for mange ting bliver alt for store, bliver du selv alt for lille og det er ikke umiddelbart hverken den rareste eller sundeste følelse. 

 

Billede af Brooke Cagle

Jeg var ked af det, kunne ikke tænke klart, havde en kort lunte, oplevede uro og begynde at tvivle på mig selv!

Jeg har fået stort udbytte af forløbet hos Lene. Hun er kærlig, respektfuld, nysgerrig, opsøgende, modig, drillende og seende. Hendes engagement og måde at forklare sig på, har gjort mig meget tryg og det har været dejligt at have hende at betro mig til. 

Jeg har fået ro på og giver i dag mig selv lov at sige nej til krav og projekter. 

Andreas, selvstændig 

... og nej, du skal ikke laves om!

Du kan dog ikke undgå at blive klogere på dig selv og du kommer uden tvivl til at have den største lyst til at gøre mange ting lidt anderledes, end du gør i dag.

For når du har fået NOK af at have det skidt, af hjertebanken, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, uro i krop og tanker, men også nok af ikke at have tid, energi og humør til at være dig selv i dine relationer ... Ja, så kan kun du selv, stå i vejen for din forvandling.

Spørg dig selv, hvor længe du har haft det skidt og hvordan du har grebet det an indtil videre.

 

Vi skal altid ændre strategi, når noget ikke virker. Med samme tilgang, får vi blot mere af det samme ... med dét sagt, skal du ikke laves om! Du skal blot vågne på hvem du er blevet og hvem du hellere ville være.

bottom of page