top of page
Sandet strand

Stress & kroppen

Du og din krop er et makkerpar og I er til evig tid uadskillelige - din krop er dit hjem!


Kvinde dyrker yoga ... en god måde at stilne kroppen på og undgå stress.
Yoga er en fantastisk metode til at skabe en god forbindelse til kroppen og undgå stress.

Din krop har til opgave at få dig gennem livet uden de store skavanker, til at formere sig og til at huske, og optimere de situationer du møder, på godt og ondt (især ondt).


Kroppen har et sprog, den bruger til at kommunikere med dig, som makker. Sproget er naturligvis ikke verbalt, men udløst af en række forskellige hormoner.


Dvs. når du oplever noget dejligt, fx. giver nogen et knus, møder du en skøn følelse før, under og efter, jævnfør dét, at kroppen belønner knus med lykkehormoner.


Det samme gør sig gældende, når du oplever noget ubehageligt, fx. når du siger "ja" på en "nej" følelse - Her siger kroppen modsatrettet fra før, under og efter med stresshormoner.

Mærker du kroppens sprog i din hverdag?

​I en travl hverdag med familie, bolig, husdyr, arbejde, venner, opgaver, deadlines og både egne og andres forventninger stilles der store krav til både din hjerne og din krop.


Vi er sådan indrettet, at vi ikke nødvendigvis bemærker, når en situation skalerer over tid, for vi er vanvittig gode til at tilpasse os. Hjernen arbejder blot hurtigere og kroppen indfrier trofast de udfordringer, du byder den.


Lige indtil den ikke gør det mere ...


For når du er rigtig dygtig til at gøre ting, der egentlig giver dig ubehag, prøver "din makker" når nok, er nok at få dig i tale.


Først er det måske et prik på skulderen og en stille hvisken "hey du, noget er galt" (set som fx. en hovedpine), men hvis du overhører dette over en periode, skiftes der til en højere og mere bestemt udtryksform, som i "nu stopper du" (á la fx. indre uro).

Når stressen er blevet en mere permanent del af din hverdag og din krop mister tilliden til dig som makker og dine evner for at forvalte jeres ressourcer hensigtsmæssige vil du mærke et stadigt mere insisterende og tit angstprovokerende, voldsomt og særdeles afmægtigt udtryk - kroppen råber nu i megafon - DU ER FARTBLIND, PAS PÅ! (fx. hjertebanken)


Dette er præcis hensigten for at få dig til at stoppe op, vågne op, erkende samt ændre kurs ... Du har brug for at genvinde tilliden fra din krop, brug for nye indsigter og strategier at navigere efter, brug for redskaber til at etablere en ny og langt mere bæredygtig livsstil - Ved du hvordan? Eller rettere, virker dét, du allerede gør?


Hvis ikke, så giv et ring. Det koster ikke noget, men kan til gengæld anspore dig til at komme videre, hurtigere, klogere og ja, det lyder underligt, men faktisk også sjovere.


Bedste hilsner


Lene Marie Faber

Specialist i stress & mental sundhedComments


Commenting has been turned off.
bottom of page