top of page
Sandet strand

Især kvindelige ledere ...

Det er ikke altid rart, at bo i din krop, men det er klogt, for den har en masse at fortælle dig.

Måske har du allerede hørt om "imposter syndromet" ?


Det kendetegner sig ved, at du føler dig som lidt af en snyder.


Måske er du endda sådan en snyder, der er bange for at blive afsløret i fx. din langsommelighed, din inkompetence, din asociale præference eller noget tilsvarende? Fællesnævneren er, at du har følelsen af at kunne blive røbet og med dét skammet ud for din person - en sindsyg ubehagelig følelse at løbe rundt med.


Så hvad gør du for ikke at blive opdaget?


Tja, nogle af underkategorien for en imposter kender du temmelig sikkert bedre, end måske lige snyde-titlen: perfektionist, pleaser, superwoman ... endda ekspert. Er der bare én af dem, du kan mærke i maven?


Disse "underkategorier" prøver enkeltvis eller til sammen at holde tilstanden af ubehag i kort snor og dét i sig selv er heller ingen nem opgave og for at være ærlig kan den på sigt, behøver jeg at sige det ... helt uundgåeligt hidkalde stresssymptomer.


Sker det (inden nu når at erkende og få hjælpen til at genfinde dig en god balance) vil det få den sørgelige følge, at du rent faktisk ender med at blive en snyder. Du kommer nemlig alt andet lige til at snyde både dig selv og hele omverdenen, for den person du dybest set er, for alt hvad du kan og alt hvad du kunne bidrage til ganske ubesværet og helt uden altoverskyggende præstationer!


Kvindelige ledere løber ofte i alle retninger, for de skal nå det hele og gerne på én gang og hurtigt og fejlfrit og med et smil på læben

Helt ærligt, bare lige at læse dén sætning "Kvindelige ledere løber ofte i alle retninger, for de skal nå det hele og gerne på én gang og hurtigt og fejlfrit og med et smil på læben" ... Hold nu op, alene dét er stressende!


Jeg har efterhånden i mere end et årti hjulpet kvindelige ledere, ikke så meget med den ordrette version af imposter syndromet, men med at forstå den stress, der ramte dem, møde sig selv med en ny selvindsigt (og en god bunke redskaber og strategier) samt iscenesætte den fremtidig version, der udover at blive dygtigere ledere også skaber rummet til at finde en indre ro og glæde ved at stå ved sig selv.


Hvad vi vender, når vi arbejder med imposteren?


Det kan jeg ikke sige dig. Det er helt individuelt, men det handler som minimum om personligt lederskab og om selvkærlighed, for uden disse to ingredienser vil du aldrig kunne rumme livets udfordringer med forebyggende strategier og stress vil fortsat være en del af ligningen.


Når jeg nu skriver, som jeg gør, er det så fordi at mænd ikke rammes af imposter syndromet? Eller har jeg bare ikke erfaring med at coache mænd? Nej og jo. Mænd rammes også, men jeg taler et andet sprog og sætter nogle andre virkemidler i spil med mænd, som helt intuitivt har et ofte mere ensrettet fokus. Så mænd skal så absolut ikke ekskluderes her, jeg følte bare at kvinderne skulle have taletiden i dag.


Hvis noget i teksten rammer dig et meget ærligt sted, så er du allerede et skridt videre i forhold til en ny fin læring. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at give mig et ring og ellers kan det være, du finder denne side interessant ... Lad mig vide, om jeg har ret?Bedste hilsner


Lene Marie Faber

Specialist i stress & mental sundhedRelaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page